Pindah Turun Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)

by Najib Hassan on December 11, 2011

Borang bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)

Pindah Turun Borang BR1M   Pindah Turun Syarat-syarat dan Keterangan berkenaan borang BR1M

{ 6 comments… read them below or add one }

Baloot December 11, 2011 at 5:36 pm

Terbaik jit. Hahhaha.. Kawe nak apply.. Nak beli sutir lagi mek. imek pulok… Hahaha..
Baloot´s last blog post ..Berapa Harga Laman Web Untuk Korporat / Syarikat / Persendirian?

Reply

ataicha December 12, 2011 at 11:26 am

tak paham sebenarnya.. RM3K tu pendapatan isi umah or ketua rumah je??
Kalau seorang je bleh la kut apply… kalau satu umah memang dah terlebih.. huhuhuhu

Reply

Najib Hassan December 12, 2011 at 11:43 am

Pendapatan isi rumah tu suami + isteri (jika isteri berkerja). jika suami rm2k dan isteri rm1.5k itu dah dikira tidak LAYAK. (kira pendapatan KASAR yerrr bukan lepas tolak itu tolak ini). kalau ada isteri lebih dari seorang then isteri kedua/ke tiga/ ke empat boleh claim juga asalkan pendapatan dibawah rm3k jika dicampurkan dengan suami.

Reply

ataicha December 12, 2011 at 12:22 pm

hahaha.. sebab ada orang kata dikira hanya pendapatan ketua rumah… so tu yg nak kepastian.. sebab rasa masa dengar muyiddin kata kat Tv bunyi2 cam kira ketua rumah je.. hehehehe

Reply

Najib Hassan December 12, 2011 at 2:57 pm

kalau ketua rumah je ramai yang dapat rm500 tu hahahah

Reply

zulkfli bin abu rasid December 13, 2011 at 3:33 pm

kelayakan permohonan

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: